Hoe gaat het dan?| Een voorbeeld uitgewerkt

Een eigen bedrijf zonder site is tegenwoordig ondenkbaar. Zo moeten mensen die er niets mee hebben er ook aan geloven. Dit levert niet altijd de meest sprankelende teksten op. Geeft niet. Zeker als je het mega druk hebt en de site er slechts is ter aanvulling en om de klanten te informeren. Toch is het prettig als het iets aangepast is, als de zinnen wat beter lopen en de schrijffouten er uit zijn. Gewoon even een kleine aanpassing hier en daar. Ik heb voor Henny Brantjes een aantal van haar teksten aangepast. De eerste versie is de minimale aanpassing, bij de tweede versie heb ik wat meer vrijheid genomen. (Ook had ik advies kunnen geven over de opmaak, het lettertype enzovoorts. Ik heb mij in dit voorbeeld beperkt tot de tekstuele inhoud)

Eerste optie:

Zwemschool Henny

Zwemschool Henny is een particuliere zwemschool, aangesloten bij de Nationale Raad Zwemdiploma’s waardoor wij een erkend opleidingsinstituut zijn.
De lessen worden door een ervaren, gediplomeerde zwemonderwijzeres gegeven en er zijn voor iedere leeftijd zwemmogelijkheden.
Wij hebben onze zwemlessen in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Ervaring, Kwaliteit en Continuïteit zijn voor ons zeer belangrijk.

Ons programma bestaat uit:

• A Diploma/ B Diploma
• Snelcursus A diploma (diploma in overleg)
• Snelcursus B diploma (diploma in overleg)

Tweede optie:

Zwemschool Henny

Welkom op de site van Zwemschool Henny. Het gezicht van deze particuliere zwemschool is- de naam zegt het al- Henny Brantjes. Meer over de ervaren, gediplomeerde zwemonderwijzeres is te lezen in het menu rechts op deze pagina. Ook vindt u hier informatie over zwemtijden, de opzet van de lessen en algemene informatie.
Zwemschool Henny is aangesloten bij de Nationale Raad zwemdiploma’s, zodoende is het een erkend opleidingsinstituut. De zwemschool staat voor: Ervaring- Kwaliteit- Continuïteit.
Henny heeft de zwemlessen in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijk programma voor jong en oud. Er zijn voor iedere leeftijd lesmogelijkheden, bij twijfel of specifieke vragen kunt u hierover altijd even contact opnemen.

De zwemschool biedt de volgende opties:

• A Diploma/ B Diploma
• Snelcursus A diploma (diploma in overleg)
• Snelcursus B diploma (diploma in overleg)

 

Eerste optie:

Henny Brantjes

De zwemlessen worden gegeven door zwemjuf Henny Brantjes.
Sport is verweven met het leven van Henny. Ze is een fervent wielrenster, doet aan hardlopen en is geeft ook al jaren gymnastiekgroepslessen.

Al lange tijd verzorgt Henny vol enthousiasme zwemlessen voor kinderen van diverse leeftijden.
Dit gebeurt in kleine groepjes zodat ieder kind optimaal aandacht kan krijgen.
Op deze manier hebben al vele kinderen hun zwemdiploma van juf Henny mogen ontvangen.

Tweede optie:

Henny Brantjes

De zwemlessen bij Zwemschool Henny worden verzorgt door Henny Brantjes.
Zeg je Henny, dan zeg je sport. Regelmatig rent zij door de duinen, fietst ze op haar racefiets door de polders of crost ze op haar mountainbike in de rondte. Dit doet ze allemaal hobbymatig- naast oppassen op haar kleinkinderen, klussen in en rond het huis én een cursus Franse taal!

Als het weer het ook maar een beetje toelaat zal je haar gewoon op de fiets naar de zwemschool zien komen, waar ze al jaren lang, vol enthousiasme de zwemlessen verzorgt.
Dit lesgeven gebeurt in kleine groepjes om op deze manier ieder kind optimaal aandacht te kunnen geven.
Al veel kinderen hebben hun zwemdiploma van juf Henny mogen ontvangen.

 

 

 

Eerste optie:

Zwemlessen

De zwemlessen bij Zwemschool Henny worden door ouders en kinderen als zeer plezierig ervaren. De groepjes bestaan uit ongeveer vijf tot zeven kinderen; kleine groepjes dus. Dit maakt het mogelijk om ieder kind doelgericht les te geven. Omdat het niveau per kind kan verschillen kan hier in een kleiner groepje beter rekening mee gehouden worden.
Wanneer het kind ‘klaar’ is om af te zwemmen, wordt er meteen afgezwommen voor een diploma.
Wij werken met een Amerikaanse methode, dit houdt in dat wij met gemêleerde groepen werken. Dit betekent voor uw kind dat hij met kinderen van verschillende leeftijden en niveaus in een groepje zit. Kinderen vertonen vaak kopieer gedrag en op deze wijze zullen de beginners hun zwemvaardigheden sneller oppikken door bij de wat meer gevorderden af te kijken hoe het moet.
Bij ons A diploma is zelf reddend zwemmen inbegrepen. Uw kind wordt hierbij geleerd hoe hij om moet gaan met onverwachte, moeilijke situaties zoals in het water vallen met (dikke) kleren aan, door het ijs zakken en een vriendje/vriendinnetje in het water zien vallen of liggen.
De ruimtebeleving van kinderen is anders dan die van ons, volwassenen. De afmetingen van ons bad is hierdoor zeer aangenaam voor de kinderen. Uw kind zal zich sneller op zijn gemak voelen dan in een enorm 50 meter bad. Hierdoor, en omdat er maar 1 groepje tegelijk zwemt, is het contact met het kind optimaal. Er is weinig ruimte voor concentratieproblemen en verwarring door drukte in en rond het bad.
De aanwezigheid van ouders bij de les stelt de kinderen op hun gemak en wordt door ons dan ook op prijs gesteld.

Tweede optie:

Zwemlessen

De zwemlessen bij Zwemschool Henny worden door ouders en kinderen als zeer plezierig ervaren. Dat heeft natuurlijk een reden, de ene zwemschool is de ander niet. Waardoor zijn veel mensen enthousiast en boeken de kinderen goede resultaten?

  •  De groepjes waarin gezwommen wordt zijn klein. Gemiddeld bestaan ze uit 5 tot 7 kinderen. Hierdoor kan aan ieder kind doelgericht les gegeven worden op zijn eigen niveau.
  • Er wordt gewerkt met gemêleerde groepjes (Amerikaanse stijl) waardoor verschillende leeftijden en niveaus samen in één groep zwemmen. Als voordeel heeft dit dat de beginners kunnen ‘afkijken’ bij de gevorderden.
  • Bij het A diploma zit ook zelf reddend zwemmen inbegrepen. Het kind leert omgaan met verschillende lastige situaties zoals: met (dikke) kleding aan in het water vallen, door het ijs zakken of een ander kind in het water zien vallen.
  • Wanneer een kind ‘klaar’ is wordt er afgezwommen. Dit gebeurt niet tegelijk, maar individueel tijdens de les.(De spanning van afzwemmen is hierdoor minimaal)
  • In tegenstelling tot een immens 50 meter bad, is het zwembad bij Zwemschool Henny van kindvriendelijke proporties. Een kind voelt zich hier snel vertrouwd.
  • Er zwemt slechts één groep per keer. Er zijn ook geen andere zwemmers die voor afleiding kunnen zorgen. Hierdoor worden concentratieproblemen en verwarring tijdens de les voorkomen.
  •  De ouders mogen bij de reguliere lessen aanwezig zijn. Graag zelfs. Dit stelt de kinderen op hun gemak.
%d bloggers liken dit: