Realitijd – Boek in wording

Half Nederland schrijft en het grootste gedeelte van deze mensen is er van overtuigd een boek te kunnen schrijven. En doet dit dan ook. Gewoon. Zomaar. Voor de leuk, voor het succes of ter verwerking. Dat laatste lijkt mij vrij vaak voor te komen. Ik zie steeds meer boeken over ellende, misbruik, verdriet en verderf. Vaak berust het op feiten. Of deels. Zelf lees ik graag. Om mezelf te vermaken en soms om iets op te steken. Niet om in een depressie te schieten. Dus na lang nadenken ga ik dan toch maar ook meedoen met dat boekenschrijven. Die zware, ellendige kost is al ruimschoots vertegenwoordigd, de ‘vrouw wordt verlaten-dingen gaan mis-een moord een verdachte-toch een andere dader en vrouw komt er sterker uit’ boeken kan ik ondertussen ook wel dromen dus ik ga natuurlijk wel voor iets anders. Waarschijnlijk is de reden dat dit ‘anders’ er niet veel is gewoon omdat niemand het leuk vindt. Waarschijnlijk wel. Ach, dan heb ik in ieder geval lol gehad tijdens het schrijven.

Realitijd wordt een verhaal over hoe de realiteit soms kan afwijken van de werkelijkheid. Hoe tijd door de situatie en personen anders kan worden waargenomen. Vaag? Ja, snap ik. Binnenkort een kleine samenvatting met duidelijkere uitleg én een aantal hoofdstukken om te lezen. De 20.000 woordengrens heb ik gehaald. Het verhaal is op mijn laptop al echt begonnen en de hoofdpersonen Guus en Bas zitten op dit moment in het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk, weken nadat ze samen in één bed wakker zijn geworden na een waarschijnlijk wilde nacht. Guus is Guusje trouwens, een vrouw. Ik ben niet homofoob, ze was nu eenmaal een vrouw en de buurman een man. Puur toeval. Alhoewel Guus daar minder in gelooft dan Bas.  Ook ik ben benieuwd hoe het verder gaat maar weet wel al hoe het afloopt. We zullen zien.

Hieronder een willekeurig hoofdstuk om een kleine indruk te krijgen.

Een vleugje Realitijd| hoofdstuk 8

Nieuwe updates volgens snel!

 

%d bloggers liken dit: